Skvělá malá svačinka na doplnění energie kdykoli a kdekoli si vzpomenete. V každém plátku se schovává hrst plná sladkých jahod. Plátky obsahují 80 % jablečné dřeně a 20 % jahodové dřeně.
Jahody jsou symbol začínajícího léta a s Ovocňákovými plátky si léto můžete užívat třeba každý den. České a slovenské jahody kombinujeme s jablky ze sadů z oblasti kolem česko-slovenského pomezí, drtíme a poté šetrně sušíme za nízkých teplot, abychom v našich plátcích zachovali co nejvíc chuti i zdraví z ovoce čerstvého. J jahody jsou bohaté na vitamin C a mangan důležitý pro kosti a hojení.
O značce
Myšlenka vyrábět čistý ovocný mošt se v rodině Kořínkových zrodila už v roce 2011. Chtěli českým spotřebitelům nabídnout kvalitní lokální produkt, který v té době na trhu chyběl. A proč zrovna mošt? V podhůří Bílých Karpat, na jejichž jižních svazích se daří hlavně ovocným stromům a vinné révě, nebylo potřeba inspiraci hledat dlouho.
Ovocňák se vyrábí převážně z ovoce a zeleniny od sadařů a pěstitelů z oblasti Chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty, malou část bereme od o něco vzdálenějších moravských pěstitelů nebo farmy Beckov. Většinu ovoce pěstujeme ve vlastních sadech, které jsme založili v roce 2013 a na kvalitu surovin tak nejen dohlížíme, ale i si ji sami určujeme.
Každého kousku ovoce si ve firmě váží a starají se o něj tak, aby co nejméně darů přírody přišlo nazmar. Jablka se skladují bez přístupu vzduchu. Díky tomu zůstanou dlouho čerstvá a šťavnatá, a tak se mošty mohou dodávat celoročně. Měkké ovoce, které se nestihne zpracovat, se zamrazí a postupně zpracovává až do další sezony. Výlisky z jablek se využívají jako krmivo pro hospodářská zvířata.