Jablka z českých a slovenských sadů sušená za nízkých teplot si zachovávají si spoustu vitaminů a minerálů. Používáme několik různých odrůd, aby byly chuťově příjemné a vyrovnané.
Jablka často bereme za samozřejmá a nudná, protože přece rostou na každé zahrádce a v obchodech jsou celoročně. Jsou ale bohatou zásobárnou vitaminů, minerálů a stopových prvků, které jsou nepostradatelnou součástí zdravé výživy. Navíc jsou pro nás odvěkou součástí stravy, a proto naše těla umí velmi dobře zpracovávat živiny v nich obsažené. Naše jablka pocházejí z oblasti kolem česko-slovenského pomezí, kde rostla přirozeně, na sluníčku a užívala si krásu krajiny Bílých Karpat.
O značce
Myšlenka vyrábět čistý ovocný mošt se v rodině Kořínkových zrodila už v roce 2011. Chtěli českým spotřebitelům nabídnout kvalitní lokální produkt, který v té době na trhu chyběl. A proč zrovna mošt? V podhůří Bílých Karpat, na jejichž jižních svazích se daří hlavně ovocným stromům a vinné révě, nebylo potřeba inspiraci hledat dlouho.
Ovocňák se vyrábí převážně z ovoce a zeleniny od sadařů a pěstitelů z oblasti Chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty, malou část bereme od o něco vzdálenějších moravských pěstitelů nebo farmy Beckov. Většinu ovoce pěstujeme ve vlastních sadech, které jsme založili v roce 2013 a na kvalitu surovin tak nejen dohlížíme, ale i si ji sami určujeme.
Každého kousku ovoce si ve firmě váží a starají se o něj tak, aby co nejméně darů přírody přišlo nazmar. Jablka se skladují bez přístupu vzduchu. Díky tomu zůstanou dlouho čerstvá a šťavnatá, a tak se mošty mohou dodávat celoročně. Měkké ovoce, které se nestihne zpracovat, se zamrazí a postupně zpracovává až do další sezony. Výlisky z jablek se využívají jako krmivo pro hospodářská zvířata.