Krémové sladké pyré z tradičního českého ovoce v kombinaci 70 % jablečné a 30 % švestkové dřeni je ideální volbou i pro nejmenší strávníky. Skvěle se dá využít i jako ingredience na vaření.
Koncem léta si můžete dát švestkové knedlíky, švestkové pyré ale můžete mít doma celý rok. A kdykoliv ho ochutnáte, vybaví se vám sladké letní dny. Chutnat bude i těm nejmenším díky jeho přirozené sladkosti a krémové struktuře.
A kromě toho, že je to ideální dětská přesnídávka, je švestkové pyré i skvělou ingrediencí v kuchyni. Zkuste z něj udělat zmrzlinu, náplň do koláčů nebo třeba přeliv na sladké knedlíky. Stačí ještě trocha tvarohu a babí léto máte na talíři kdykoliv. A navíc uděláte něco pro své zdraví.
Švestky jsou bohaté na vitamin E a mají vysoký obsah minerálních látek. Velmi dobře pomáhají při střevních problémech a zácpě, podporují funkci ledvin, jater a krevního oběhu.
O značce
Myšlenka vyrábět čistý ovocný mošt se v rodině Kořínkových zrodila už v roce 2011. Chtěli českým spotřebitelům nabídnout kvalitní lokální produkt, který v té době na trhu chyběl. A proč zrovna mošt? V podhůří Bílých Karpat, na jejichž jižních svazích se daří hlavně ovocným stromům a vinné révě, nebylo potřeba inspiraci hledat dlouho.
Ovocňák se vyrábí převážně z ovoce a zeleniny od sadařů a pěstitelů z oblasti Chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty, malou část bereme od o něco vzdálenějších moravských pěstitelů nebo farmy Beckov. Většinu ovoce pěstujeme ve vlastních sadech, které jsme založili v roce 2013 a na kvalitu surovin tak nejen dohlížíme, ale i si ji sami určujeme.
Každého kousku ovoce si ve firmě váží a starají se o něj tak, aby co nejméně darů přírody přišlo nazmar. Jablka se skladují bez přístupu vzduchu. Díky tomu zůstanou dlouho čerstvá a šťavnatá, a tak se mošty mohou dodávat celoročně. Měkké ovoce, které se nestihne zpracovat, se zamrazí a postupně zpracovává až do další sezony. Výlisky z jablek se využívají jako krmivo pro hospodářská zvířata.