Mrkev je přírodní zásobárna beta-karotenu a velmi důležitý antioxidant. Pyré z 80 % jablečné a 20% mrkvové dřeně lze využít jako první dětskou přesnídávku.
První dětskou přesnídávkou totiž bývá právě ta mrkvová. Tak co zkusit tu od Ovocňáka? Používáme tu nejsladší a nejšťavnatější karotku – ranou odrůdu, která se nedá srovnat s tou suchou zimní variantou, kterou člověk jí často spíše z povinnosti.
Proč z povinnosti? Protože je zdravá! A to nejen pro oči, jak nám vtloukali ve škole. Mrkev je považována za zlatý důl přírodních vitaminů. Žádná jiná rostlina neobsahuje tolik beta-karotenů jako mrkev. A beta-karoteny jsou významné antioxidanty, které brání stárnutí organismu.
My mrkev v našich pyré kombinujeme s česko-slovenskými jablky, aby bylo tak akorát sladko-kyselé a šťavnaté.
O značce
Myšlenka vyrábět čistý ovocný mošt se v rodině Kořínkových zrodila už v roce 2011. Chtěli českým spotřebitelům nabídnout kvalitní lokální produkt, který v té době na trhu chyběl. A proč zrovna mošt? V podhůří Bílých Karpat, na jejichž jižních svazích se daří hlavně ovocným stromům a vinné révě, nebylo potřeba inspiraci hledat dlouho.
Ovocňák se vyrábí převážně z ovoce a zeleniny od sadařů a pěstitelů z oblasti Chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty, malou část bereme od o něco vzdálenějších moravských pěstitelů nebo farmy Beckov. Většinu ovoce pěstujeme ve vlastních sadech, které jsme založili v roce 2013 a na kvalitu surovin tak nejen dohlížíme, ale i si ji sami určujeme.
Každého kousku ovoce si ve firmě váží a starají se o něj tak, aby co nejméně darů přírody přišlo nazmar. Jablka se skladují bez přístupu vzduchu. Díky tomu zůstanou dlouho čerstvá a šťavnatá, a tak se mošty mohou dodávat celoročně. Měkké ovoce, které se nestihne zpracovat, se zamrazí a postupně zpracovává až do další sezony. Výlisky z jablek se využívají jako krmivo pro hospodářská zvířata.