Kešu oříšky pocházejí z Indie, kde rostou na stromech vysokých až 12 metrů. Po sklizni jsou oříšky v tvrdé skořápce krátce povařeny ve vodě, aby skořápka změkla. Poté jsou ručně louskány. Pro zachování původní chuti jsou nakonec opatrně sušeny při teplotě 50 - 60 °C a poté uchovány ve vakuovaných pytlích až do chvíle balení do obalů určených pro konečného spotřebitele. Můžeme je mlsat samotné, použít v kari směsích, smažené rýži, sladkostech či šetrně upražit s trochou slané vody. Upražíme-li je nasucho bez soli a rozmixujeme, získáme vynikající kešu „máslo“ na pečivo, kaše, jogurty apod.
HMOTNOST: 100 g
ZEMĚ PŮVODU: Indie/Vietnam
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Bio kešu ořechy nepražené.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek obsahuje skořápkové plody a neobsahuje stopy jiných alergenů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G: Energetická hodnota 2554 kJ/616 kcal Tuky 49 g z toho nasycené mastné kyseliny 8,8 g Sacharidy 21 g z toho cukry 5,0 g Vláknina 3,8 g Bílkoviny 21 g Sůl 0,01 g
BIO / Nepražené para ořechy z Jižní Ameriky
BIO / Sušené meruňky nesířené
Tričko pro diskrétní kojení
Body s výbornou termoregulační schopností