Hledat
Filters
Zavřít
RSS

Zápisník příspěvky '2020' 'prosinec'

Vánoční cukroví

První týden v prosinci je ideální čas na začátek pečení vánočního cukroví. V následujících řádcích jsme pro vás připravili pár tipů na produkty, které se vám k pečení budou hodit.

Výbornou ekologickou vychytávkou na pečení je ekologický pečicí papír značky Ah! Table, který máme ve variantě s řezačkou, nebo jen v ruličce. 

Základem každého pečení je mouka a nemusí se vždycky jednat o tu pšeničnou. Zkuste letos něco nového a připravte si cukroví z mouky mandlové, sojové, nebo kokosové.

V nabídce máme i mouku celozrnnou špaldovou, nebo celozrnnou pšeničnou od značky Countylife.

  

Při pečení cukroví většinou cukrem nešetříme, ale sladké vánoce si můžeme dopřát i trochu zdravěji. Výbornou variantou jsou sirupy

agávovýdatlový, nebo můj oblíbený javorový. Kromě sirupů můžete ke slazení použít třeba i třtinovou melasu, nebo med. Pokud chcete

zůstat u cukrů i zde existují alternativy-kokosový, třtinový, vanilkový, nebo voňavý skořicový

 Nenahraditelnou vůni cukroví má na svědomí koření, které do něj s láskou přidáváme. U nás si vyberete, ať už jste zvyklí si koření drtit sami, nebo pořizovat mleté. V nabídce máme badyánhřebíček, kardamom, skořici, zázvor, nebo třeba směs na perníky.

 

Krásně voňavé vanilkové rohlíčky vykouzlíte s pomocí vanilkového cukruvanilkových lusků, nebo mleté vanilky

K pečení se vám jistě bude hodit i nepražené kakaomandlový nápojkokosový olejpomerančová kůra , jedlá soda, nebo sušené droždí.

Čokoládové dobroty vykouzlíte s pomocí bílé, nebo mléčné čokolády na vaření, peciček s kakaového másla, nebo hořké čokolády.

Oříškové dobroty vytvoříte z mnoha druhů oříšků, ale já mám nejradši klasické vlašské, nebo lískové ořechy

 

Přeji vám spoustu povedeného voňavého cukroví, ať už letos zkusíte nějakou novinku, nebo se vrhnete na výrobu tradičních kousků. A kdybyste na pečení neměli čas, nebo náladu, tak se zastavte k nám na Orlí 17 a pořiďte si cukroví od některého z našich dodavatelů, nebo přímo z naší cukrárny.

Krásný adventní čas Vám přeje Brána ke zdraví