Hledat
Filters
Zavřít
BIO /Extra panenský olej ze španělských oliv.
Výrobce: Rapunzel
Dostupnost: Není skladem
Kód: 4006040205111
220,00 Kč s DPH

Tento extra panenský olivový olej je vyráběn ze španělských oliv, které jsou hned po sklizni omyty a šetrně lisovány. Lisování bezprostředně po sklizni je velmi důležité, čím delší doba uběhne mezi sklizní a lisováním, tím vyšší obsah nežádoucích volných mastných kyselin. Olej je lisován pomalu, aby se zabránilo jeho zahřívání během lisování, a je tudíž vhodný i pro vitariány. Jediné jeho další zpracování spočívá v mechanické filtraci (bez použití aktivního uhlí). Doporučujeme používat tento vysoce kvalitní olej ve studené kuchyni do salátů, pomazánek a zálivek a pro dochucení polévek a pokrmů na konci vaření. Vhodný je však i na smažení. Vynikající ochucený olej získáme opatrným zahřátím olivového oleje a přidáním pálivých papriček nebo čerstvého koření. Necháme několik dní louhovat a používáme k dochucení pokrmů.

Olivový olej obecně vyniká vysokým obsahem mononenasycených mastných kyselin a vitaminu E a je základem tradiční středomořské stravy. Díky vysokému podílu kyseliny olejové na něm můžeme i krátce smažit. Kvalita olivového oleje se hodnotí podle několika kritérií: kyselosti, vůně, barvy a chuti. Důležitý je také způsob získávání oleje z oliv. Tzv. extra panenský olivový olej (extra virgin) pochází z prvního lisování oliv a má nízkou kyselost a jemnou vůni. Získává se pouze mechanickou cestou - lisováním za studena - bez použití jakékoli chemické rafinace.

OBJEM: 500 ml
ZEMĚ PŮVODU: Španělsko

NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Olivový olej extra panenský. Výběrová jakost olivového oleje získaná přímo z oliv pouze mechanickými postupy, z prvního lisování za studena. Chraňte před teplem a světlem.

Tento extra panenský olivový olej je vyráběn ze španělských oliv, které jsou hned po sklizni omyty a šetrně lisovány. Lisování bezprostředně po sklizni je velmi důležité, čím delší doba uběhne mezi sklizní a lisováním, tím vyšší obsah nežádoucích volných mastných kyselin. Olej je lisován pomalu, aby se zabránilo jeho zahřívání během lisování, a je tudíž vhodný i pro vitariány. Jediné jeho další zpracování spočívá v mechanické filtraci (bez použití aktivního uhlí). Doporučujeme používat tento vysoce kvalitní olej ve studené kuchyni do salátů, pomazánek a zálivek a pro dochucení polévek a pokrmů na konci vaření. Vhodný je však i na smažení. Vynikající ochucený olej získáme opatrným zahřátím olivového oleje a přidáním pálivých papriček nebo čerstvého koření. Necháme několik dní louhovat a používáme k dochucení pokrmů.

Olivový olej obecně vyniká vysokým obsahem mononenasycených mastných kyselin a vitaminu E a je základem tradiční středomořské stravy. Díky vysokému podílu kyseliny olejové na něm můžeme i krátce smažit. Kvalita olivového oleje se hodnotí podle několika kritérií: kyselosti, vůně, barvy a chuti. Důležitý je také způsob získávání oleje z oliv. Tzv. extra panenský olivový olej (extra virgin) pochází z prvního lisování oliv a má nízkou kyselost a jemnou vůni. Získává se pouze mechanickou cestou - lisováním za studena - bez použití jakékoli chemické rafinace.

OBJEM: 500 ml
ZEMĚ PŮVODU: Španělsko

NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Olivový olej extra panenský. Výběrová jakost olivového oleje získaná přímo z oliv pouze mechanickými postupy, z prvního lisování za studena. Chraňte před teplem a světlem.

UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 3700 kJ/900 kcal
Tuky 100 g
z toho nasycené mastné kyseliny 13 g
z toho mononenasycené mastné kyseliny 79 g
z toho polynenasycené mastné kyseliny 8,0 g
Sacharidy 0 g
z toho cukry 0 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 0 g
Sůl 0 g

 

Napište vlastní recenzi
  • Pouze registrovaní uživatelé mohou psát recenze
*
*
Špatný
Vynikající
*
*
*
Produktový tag