Facebook page branakezdravi@seznam.cz Eshop: +420 720 070 274 Zdravá výživa: +420 725 065 899

Logo Brána ke zdraví

Love of raw - zdravé recepty

love of rawBlog Love of Raw určitě mnozí z Vás znají. Jeho představitelkou  je energií prostupující Zuzana Lužná. Při své cestě za zdravým životním stylem se opírá o myšlenku vnímat a respektovat své vlastní tělo a duši a tak dosáhnout radostného a naplněného života. Svojí prací se snaží inspirovat ostatní k pozitivnímu a úsměvem prosluněnému přístupu zvládání každodenních povinností. Ona sama se na své životní cestě obklopuje vstřícnými, laskavými a radostnými bytostmi.

 Zdravému stravování se věnuje již od mládí. K živé stravě se dostala před 6 lety díky celodennímu kurzu Anny Hýžové. Nyní se stravuje převážně živou stravou a během zimy zařazuje tepelně upravenou zeleninu.

Na stránkách Love of Raw můžete najít nepřeberné množství informací o živé stravě. Inspirovat se mohou jak začátečníci, kterým přípravu jejich prvních raw pokrmů můžou usnadnit videa k receptům, tak pokročilí raw strávníci, kteří mohou najít novou inspiraci. Pokud Vás zajímá nejen raw strava, ale celkově zdravější životní styl, můžete nakouknout na blog Love of Raw. Pokud byste chtěli začít s raw stravou, můžete využít kurzy raw stravy, které Zuzka pořádá. Vybrat si můžete mezi on-line kurzy nebo osobně poznat, jaké je to “vařit” a “péct” raw stravu se Zuzanou Lužnou. Aktuálně si pro Vás Zuzka připravila celodenní workshop vánočních a silvestrovských receptů. Vánoční recepty na raw cukroví můžete najít také v jejím e-booku.

V kavárně Brány ke zdraví můžete v týdnu od 14.11. do 18.11. najít dva zákusky od Love of Raw. Raw perník a Raw bounty. K zákuskům dostanete i recepty, abyste si mohli tyto raw sladkosti vytvořit i vy sami doma. Pokud nebudete mít cestu do naší kavárny, můžete využít možnost objednání přes eshop. 

RAW PERNÍK

Ingredience potřebné na výrobu perníku:Raw perník

  • 200 gramů BIO mandlí
  • 100 gramů BIO slunečnice
  • 70 gramů BIO chia semínek
  • 3 středně velká jablka
  • 3 polévkové lžíce BIO a RAW kokosového oleje
  • 30 gramů perníkového koření SONNENTOR
  • 100 ml vody
  • 200 gramů datlí
  • 2 polévkové lžíce skořice

Ingredience potřebné na výrobu čokoládové polevy

  • 5 polévkových lžic BIO a RAW kokosového oleje
  • 5 polévkových lžic BIO a RAW kakaového prášku
  • 2 polévkové lžíce BIO kokosového cukru nebo medu 

Příprava:

Do mixéru vložte slunečnicová a chia semínka, mandle, perníkové koření a skořici. Všechny tyto ingredience rozmixujte na jemný prášek. Poté můžete pomixovanou směs nasypat do mísy a v mixéru si umixovat jablíčka, kokosový olej, datle a vodu do kašovité konzistence. Tu pak nalijte do mísy se směsí a vytvořte vlhké perníkové těsto.Vzniklé perníkové těsto pak vložte do nádoby na perník, jejíž dno před tím vysypte strouhaným kokosem a nechte cca 3 hodiny v mrazáku.

Při přípravě Raw perníku Vám může pomoci video.

RAW BOUNTY

Ingredience potřebné na RAW bountyraw bounty

  • 100 gramů strouhaného kokosu – nemixuje se
  • 200 gramů dužiny z mladého kokosu a dalších 100 gramů strouhaného kokosu  – mixuje se
  • 6 polévkových lžic BIO a RAW kokosového oleje
  • 1 a více polévkových lžíc medu – dle toho, jak chcete mít těsto sladkémore 

Ingredience botřebné na čokoládovou polevu

  • 5 polévkových lžic BIO a RAW kokosového oleje
  • 5 polévkových lžic BIO a RAW kakaového prášku
  • 2 polévkové lžíce BIO kokosového cukru nebo medumore

Příprava:

V mixéru pomixujte 100 gramů strouhaného kokosu s dužinou z mladého kokosu do krémovité konzistence. Vzniklou směs vložte do mísy a přidejte 100 gramů nepomixovaného strouhaného kokosu. Poté přidejte 6 polévkových lžic kokosového oleje, v tekuté konzistenci. (Pokud byste měli ne příliš vysušený strouhaný kokos, nemusí být potřeba plná dávka oleje. Pokud budete mít strouhaný kokos s nízkým obsahem oleje (tedy přesušený), tak může být potřeba o pár lžic oleje navíc.) 

Vzniklá směs nemusí jít zcela jednoznačně spojit, takže i když by se trošku rozpadala, tak zkuste vytvořit zhruba 2 cm placku, kterou tvarujte na prkénku obaleným průhlednou folíí. Až budete mít základ Bounty vytvořený, tak dejde placku na prkénku do mrazáku cca na 1 hodinu. Placka vám krásně ztuhne, i když byla před tím drobivější. Po vytažení ji polijte připravenou čokoládovou polevou a dejte ji na 10 minut do mrazáku. Čokoládovou polevu si vytvoříte jednoduše a to smícháním všech ingrediencí v receptu. Poté již můžete bounty tyčinky konzumovat.

Při přípravě Raw bounty Vám může pomoci video.

Webové stránky vytvořil tým ReSyst.cz